woensdag 17 december 2014

Reclame ontwijkend gedrag?

Je zit lekker op de bank jouw favoriete serie of film te kijken tot deze wordt onderbroken door reclame. Persoonlijk heb ik daar een gruwelijke hekel aan, want het is irritant als een programma van een uur drie keer verstoord wordt. Je wordt per reclameblok doodgegooid met tientallen merken die naamsbekendheid willen en hun product aan jou proberen te verkopen.


Wie zit er tegenwoordig nog op reclame te wachten? Ik gok bijna niemand, want wat is het eerste wat jij tijdens een reclameblok doet? Check jij je telefoon, zap je de zender weg, pak je iets te eten of te drinken, houd je een korte plaspauze of kijk je toch naar reclame? Ik schat de kans klein dat je voor het laatste puntje kiest, want dagelijks krijg je ongeveer 3.000 reclame-uitingen voorgeschoteld. Hierdoor  is er een informatie-overload ontstaan en zijn wij reclame-moe geworden.

Kijk je toch (af en toe) reclame maar erger je je ontzettend aan een commercial of BN'er? Via Radar kun je stemmen op de meeste irritante reclame en BN'er van 2014. Ga je jouw stem uitbrengen? Zo ja, ik ben benieuwd welke commercial en BN'er je vreselijk vindt en waarom?

Mijn stem voor de irritantste tv-commercial is gegaan naar Strato en de irritantste BN'er Roy Donders.

Follow my blog with Bloglovin

2 opmerkingen:

  1. 3000?! Wow. Ik had werkelijk geen idee. Maar meestal zijn de reclameblokken voor mij ook een moment om iets anders te gaan doen; echt als pauze. Ooo, die stem van Strato is inderdaad ook heel irritant. *zucht*

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je leuke opmerking Femke. 3000 is inderdaad veel, de meeste uitingen zie je onbewust. Anders word je knettergek. Heb jij ook al gestemd voor Strato of ga je een andere stem uitbrengen? :)

      Verwijderen