vrijdag 26 december 2014

Ho Ho Ho merry christmas

De kerstboom halen en versieren, het huis feestelijk aankleden, boodschappen doen en eten koken... het zorgt allemaal voor stress. Voor de gastvrouw- of heer is het vaak een race tegen de klok om alles perfect én op tijd op tafel te krijgen.


Bron: Loesje
Kerstmis brengt voor veel mensen hoge verwachtingen met zich mee. Je wil een exclusief diner voor de gasten, feestelijke aankleding en een overdosis gezelligheid. Als dit niet lukt dan loopt voor je gevoel alles in de soep en denk je dat je iets fout hebt gedaan. Om de kerststress voor 2e kerstdag een aantal levels terug te brengen zal ik je een aantal tips geven.
 1. Gooi het roer om
  Misschien is het een optie om te variëren op de manier waarop je kerst viert. Verzorg jij iedere kerst het diner? Vraag dan of het dit jaar door een ander familielid verzorgd kan worden. Je kunt ook uit eten gaan of opgemaakte schotels bij de slager bestellen.
 2. Steek je hoofd niet in het zand
  Geef aan dat je alles perfect wil hebben en dat je voor kerst wel erg veel dingen te doen hebt. Wie weet krijg je hulp aangeboden van familie of vrienden. 
 3. Vrede op aarde
  Die 'ideale' schoonzoon die continu over zichzelf praat en de tante die je steeds beledigt schuift ook gezellig bij het kerstdiner aan. Het beste is om niks te zeggen als je jezelf gaat irriteren, houdt de opmerking voor je en denk aan de kerstgedachte 'vrede op aarde'.
 4. Zeg vaker 'nee'
  Heb je geen zin in een bezoekje aan je oud-tante of in de kerstborrel die je voor jouw vrienden zou organiseren? Zeg dan eens nee, het zal in het begin moeilijk zijn om dit te zeggen maar het lucht enorm op als je op 2e kerstdag een keer geen verplichtingen hebt. 
 5. Zorg voor duidelijkheid
  Maak tijdig een planning wat je allemaal wil gaan doen en stel op tijd jouw kerstmenu samen. Houd het simpel en maak een to-do lijst, dat is echt ontzettend handig want het zorgt voor duidelijkheid en meer rust in je hoofd.
Ik wens je nog fijne en ontspannen feestdagen toe :) 
Bron: Pinterest
Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten