vrijdag 5 december 2014

Dag Sinterklaasje

De zak van Sinterklaas, Sinterklaas, Sinterklaas
De zak van Sinterklaas, o jongens, jongens 't is zo'n baas
Daar stopt hij, daar stopt hij, daar stopt hij blij van zin
De hele, de hele, de hele wereld in

Ben je ook nieuwsgierig hoe Sinterklaas en zijn pieten alle cadeautjes snel kunnen verspreiden en op tijd af kunnen leveren op pakjesavond? De Sint heeft geen bezorgingsbus maar brengt trouw alle pakjes per paard met zijn pieten rond. De goede en snelle aflevering van de presentjes hangt samen met een aantal omstandigheden, deze kun je hieronder lezen.

Relevant voor brave kinderen
Alleen brave kinderen krijgen cadeautjes van onze goed heiligman. Als je stout bent geweest ga je mee in de zak naar Spanje. Daarom is het, voor de lieve kinderen onder ons, op 5 december de normaalste zaak van de wereld dat er een jutte zak vol cadeautjes voor de deur staat.

Inpasbaar in referentiekader van Nederlanders
In zijn eentje kan Sint Nicolaas niet alle pakjes bezorgen, daarbij heeft hij de hulp van zwarte piet hard nodig. Helaas is er de afgelopen tijd veel discussie geweest rondom zwarte piet. Sinterklaas zou hen gebruiken als slaven, dit is totale onzin want Sinterklaas is een allemansvriend.

Moment van cadeaubezorging
Vanaf het moment dat Sinterklaas in Nederland is zetten alle kinderen massaal hun schoen. Omdat de koters s nachts slapen en de heiligman kinderen graag verrast gaat hij in het donker op pad om alle schoentjes te vullen met snoepgoed.

Heb je de verborgen theorie al kunnen vinden of heb je jezelf lopen opwinden? Maak je geen zorgen mijn kind, de sint geeft je zo een hint. Het is erg diffuus maar dat is geen excuus. Misschien kost het je tranen, bloed en zweet maar ik ben benieuwd of jij het nu weet...
Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten