donderdag 8 januari 2015

Ying & Yang

Gisterenavond heb ik een les hatha yoga gevolgd. Dit heb ik niet gedaan omdat ik spiritueel aangelegd ben maar omdat ik nieuwsgierig ben naar het effect van yoga op het lichaam. Tijdens deze vorm van yoga maak je verbinding tussen lichaam, geest én ademhaling. Dit wordt een hele klus voor iemand zoals ik, want ik ben totaal niet lenig en kan ook geen meerdere dingen tegelijk. Het is belangrijk dat je alle aandacht op je lichaam en ademhaling richt. Op deze manier beoefen je alle houdingen. In de les zijn onder andere de kind-, kat- en ode aan de godin houding aan bod gekomen.
De kindhouding
Wat ik het moeilijkste vond was om mezelf tijdens de oefeningen volledig op mijn ademhaling te focussen. Dit is ook het lastigste van yoga, ervoor zorgen dat alles in balans is. Verder verliepen niet alle oefeningen even soepel, maar dit had meer met mijn stijfheid te maken dan met de houding zelf. Al met al kan ik zeggen dat het een hele unieke ervaring is die ik je zeker aanraad.

Je komt volledig tot rust en je denkt even helemaal nergens aan. Tot slot wil ik Tonnie Schuurmans, de yoga-instructrice, bedanken voor haar gastvrijheid en haar goede begeleiding.
Ontspanningsoefening
Wil je het nieuwe jaar ook helemaal zen beginnen? Meer informatie over hatha yoga kun je hier vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten