woensdag 21 januari 2015

What's Up WhatsApp?

Gezellig met vrienden stappen of uit eten is er tegenwoordig niet meer bij. Iedereen is te druk met het constant voeden van hun virtuele navelstreng. De jeugd van tegenwoordig praat liever met vrienden via WhatsApp dan dat ze face-to-face communiceren. Dat technologie grote invloed op de samenleving heeft was al duidelijk, maar dat mensen bang zijn om anderen mensen in het echt aan te spreken is zorgwekkend.
Bron: Someecards
Wist je dat WhatsApp in augustus 2009 is opgericht door Jan Koum en Brian Acton? Deze heren hadden hiervoor een carrière bij Yahoo! achter de rug. WhatsApp is afgeleid van de uitdrukking “What’s Up?''. Dit idee is ontstaan omdat men een beter alternatief voor SMS wilde ontwikkelen. Begin 2014 had het bedrijf ongeveer 55 medewerkers in dienst. Verder is WhatsApp in 2014 overgenomen door de social network site Facebook. 

Nederland heeft zo'n 9,4 miljoen actieve WhatsApp-gebruikers, in ons kleine kikkerlandje wordt dus heel wat gechat! Maar weet iedereen eigenlijk wat WhatsApp is?

WhatsApp Messenger is een berichtendienst ter vervanging van SMS (dit wordt extension of man genoemd, zie hiervoor mijn post Epistemologisch  Paradigma). WhatsApp lijkt op sms’en maar de dienst biedt meer dan alleen het verzenden van berichten. Zo heb je de mogelijkheid om op een eenvoudige manier foto's, filmpjes en audio met je vrienden te delen. Verder kun je ook met meerdere mensen tegelijk praten in een groepschat.
Omdat ik benieuwd was naar de ergernissen die mensen ervaren door het gebruik van Whatsapp heb ik een aantal mensen ondervraagd. Hieronder lees je hun grootste ergernissen:

1. Je raakt lichtelijk in paniek wanneer Whatsapp storing heeft, want voor je gevoel ben je onbereikbaar...
2. Als je een whatsappje krijgt voel je de druk om te móeten reageren, want als je binnen een paar minuten niet reageert vragen mensen zich af of je nog wel leeft.
3. Je vriend(in) is online geweest en heeft je bericht gelezen maar reageert er niet op.
4. Je ziet een vriend(in) heel lang typen en uiteindelijk komt er een kort bericht.
5. Je hebt de drang om de hele dag te kijk naar 'laatst gezien vandaag om...'

Wat is volgens jou de grootste irritatie aan WhatsApp?
Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten