dinsdag 20 januari 2015

Een plant of vormer?

Ben jij een goede planner, ben je  juist heel creatief of ben je goed in het analyseren van problemen? Het maakt niet uit of je studeert of werkt, want in beide situaties werk je in een team met andere mensen. Elk lid van een team brengt, naast zijn eigen ervaring en deskundigheid, ook zijn Belbinrol in. Zo'n rol is een samenhangend pakket van eigenschappen en vaardigheden die aangeboren zijn. Wil je weten welke rol(len) kenmerkend zijn voor jou? Maak dan de test.
Bron: Loesje


Je hebt alle rollen nodig om samen met je team een goed resultaat neer te zetten. Door de rollen vullen jij en jouw collega's elkaar aan. Deze teamrollen van Belbin bieden je dus een handvat om de samenwerking in jouw team vanaf het begin soepel te laten verlopen.

Belbin is afgeleid van een Engelse managementprofessor, deze man heeft negen verschillende teamrollen uitgevonden, namelijk:
De bedrijfsman
Dit is de nuchtere aanpakker
De brononderzoeker
Dit is de enthousiaste netwerker en ‘ideeĆ«nverbinder’
De monitor
Dit is de bedachtzame analysator
De plant
Een kenmerk van de plant is creativiteit
De vormer
Dit is de drijvende kracht in het team
De voorzitter
Dit is de neutrale organisator
De groepswerker
 Dit is de warme sfeerbewaker
De zorgdrager
Dit is de perfectionistische afmaker
De specialist
Dit is de vakman op zijn eigen terrein

Ben je nieuwsgierig geworden welke rol(len) binnen een team typerend voor jou zijn? Maak de test en kom erachter. Ik ben benieuwd en vind het leuk als je de uitslag aan mij laat weten :)
Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten